Powerlifting Holland

powerlifting holland

Welkom bij Powerlifting Holland

Powerlifting Holland is een bond opgericht door de lifters en heeft zich als doel gesteld om het powerliften een meer toegankelijke sport te maken voor een ieder. Wij willen de sport voor een groot publiek aantrekkelijk maken en hopen middels een heldere en eerlijke organisatie veel mensen actief te laten zijn binnen het powerliften en bankdrukken.

Powerlifting Holland is aangesloten bij de WPU en IPL en zal onder haar auspiciën wedstrijden gaan organiseren. Er zullen, naast de gebruikelijke A-wedstrijden als het nationaal kampioenschap, ook Cup en lokale wedstrijden worden georganiseerd in de toekomst voor onze beginnende collega’s. De filosofie hierachter staat hierboven al beschreven, want iedereen moet zijn krachten op het podium kunnen meten met collega powerlifters.

Alles over Powerlifting in Nederland

Ben jij ook gek op powerliften en wil je meer weten over onze mooie sport? Bij Powerlifting Holland kun je alles lezen over de powerlifting sport in Nederland. We delen hier informatie over krachttraining en de verschillende powerlift-onderdelen, maar zullen ook verslagen delen van onze wedstrijden.

Bij het powerliften is het de bedoeling zoveel mogelijk gewichten te ‘liften’ op drie verschillende onderdelen. De oefeningen ken je vast wel, aangezien dit de Squat, Deadlift en Bench Press zijn. In onze ogen de basisoefeningen in het krachttrainen. Bij powerlifting doen lifters mee in verschillende gewichtsklassen en krijgen ze drie pogingen per onderdeel om een correcte lift (en het hoogste gewicht) te behalen.

Weekmenu’s op maat

Als powerlifter heb je goede voeding nodig om sterker te worden en je spieren te herstellen. Vind jij dit lastig? Via Powerliftingholland.nl kun je eenvoudig toegang krijgen tot onze gezonde weekmenu’s op maat. Afgestemd op jouw behoeften en doelen!

Nieuwste blogs

  • Beginnen met Powerlifting: een gids voor starters
    Powerlifting is een krachtsport waarbij de atleet zijn of haar kracht test in drie oefeningen: de squat, de bench press, en de deadlift. Deze sport trekt mensen aan die hun kracht willen opbouwen, hun fysieke fitheid willen verbeteren, of simpelweg op zoek zijn naar een nieuwe sportieve uitdaging. Of je nu jong of oud bent,… Lees meer: Beginnen met Powerlifting: een gids voor starters
  • Raw versus Equipped Powerlifting
    In de wereld van powerlifting zijn er twee prominente takken die de competitieve arena domineren: Raw Powerlifting en Equipped Powerlifting. Beide disciplines hebben hun eigen unieke kenmerken en uitdagingen, en elke powerlifter moet zorgvuldig overwegen welke route het beste bij zijn of haar persoonlijke voorkeuren en doelen past. Raw Powerlifting: puurste vorm van kracht Bij… Lees meer: Raw versus Equipped Powerlifting
  • De noodzaak van vitaminen voor powerlifting
    Het is geen geheim dat als powerlifter de juiste voeding essentieel is voor optimale prestaties. Maar wist je dat vitaminen – die kleine, vaak verwaarloosde voedingsstoffen – een cruciale rol kunnen spelen in jouw sportieve succes? Er zijn verschillende soorten vitamine en je kunt ze op verschillende manieren binnenkrijgen. In deze blog op Powerliftingholland.nl vertellen… Lees meer: De noodzaak van vitaminen voor powerlifting
  • Powerlifting records 2024
    Powerlifting is een sport waarbij atleten hun kracht en uithoudingsvermogen op de proef stellen door drie lifts te doen: Squat, Bench Press en Deadlift. Het doel is om zoveel mogelijk gewicht te tillen in elke lift en de totale score te behalen door het gewicht van de drie lifts bij elkaar op te tellen. Powerlifting… Lees meer: Powerlifting records 2024
  • Wat is Powerlifting?
    Vind jij krachttraining leuk en wil je graag sterker worden in compound oefeningen? Dan is powerliften misschien wel iets voor jou. Bij deze tak van sport draait het om pure kracht en techniek. Welke records kan jij neerzetten op de Bench Press, Squat en Deadlift? In deze blog op Powerliftingholland.nl lees je alles over powerlifting… Lees meer: Wat is Powerlifting?

Onze krachttraining partners

Powerlifting Holland kan niet bestaan zonder onze partners. Wij werken samen met verschillende websites en platformen gericht op powerliften, bodybuilding, krachttraining, supplementen en sportvoeding.